BioPeel & Salicylzuur Peeling

Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.
De gladde huid die de klant ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt.

Algen en kruiden
Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen.
De mix is een poeder, die vlak voor gebruik „geactiveerd‟ wordt met de Bio Peel Gel.
Door de kruiden en algen samen te voegen met de Gel, veranderd de cellulaire structuur van de kruiden en algen, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door de huid.
De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze zijn door de cellulaire structuur zeer makkelijk op te nemen door onze eigen huidcellen.
Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Wat is het verschil tussen een Bio Peel en een Glycolzuurpeeling?
Glycolzuur en Salicylzuur (AHA / BHA) zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweekt. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. Glycolzuur heeft daarnaast een effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. Salicylzuur wordt met name gebruikt vanwege zijn bacterie- en ontstekingsremmende kwaliteiten, en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen (Salicylzuur is in vet oplosbaar).
Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar om het voeden en regenereren van binnenuit. De kruidenpeeling, zodra geactiveerd en verwarmd, is de ultieme vitaminen boost voor de huid, en voorziet deze van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen.
Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt.
Door de scrubwerking wordt tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft.

Salicylzuurpeeling
Tijdens deze BHA- SaliPeeling gebruiken we een 3% zuur . Deze peeling helpt acne te bestrijden en gaat fijne lijnstje en doorgterimpels tegen. 
Salicylzuur heeft het vermogen om in de poriën talg vet op te lossen, de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen. 
De behandelingen kunnen zowel als eenmalige behandeling als in een serie behandeling behandeld worden.
Na de behandeling ontstaan er kleine schilferingen op het behandelde gebied, dit zijn de dode huidcellen die loslaten. Hierdoor verdwijnen de huidindicaties en ontstaat er een ‘nieuwere’ huid zichtbaar wordt.

 

Wat gebeurt er na een Bio Peel?
Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd.
Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.
Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd.
Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden.
Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen.
De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werkt gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost.
De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbetert. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.
Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Eenmalige behandeling of kuurverband
Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk.
Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.
Om (onderstaande) huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

Contra-indicaties en belangrijke punten
De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties:

LET OP!
Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgift de huid, maar ook de Botox.
Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.
Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen:

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

Hoewel de huid niet specifiek photosensitief (UV gevoelig) wordt door een Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV -straling.

Om verbranding te voorkomen dient u altijd UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling. Bij een Bio Peel kuur dient gedurende de hele kuur UV-bescherming gebruikt te worden.
Een zonnebad of zonnebank kan na 14 dagen na de Bio Peel. Denk wel aan de zonbescherming!

Onze behandelingen

Uitgelichte behandelingen

Peelings

De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden.
Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Onze Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide! Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

Cupping massage (Hijama)

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Zo op het eerste gezicht ziet het er bijna bizar uit. Maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

BioPulse Therapy

Alle gezichtsbehandelingen kunnen uitgebreid worden met upgrades.
– Vitamine C boost
– Gezicht- nek & schoudermassage
– Face cupping

Of eventueel aansluitend een andere behandeling.

Alle producten van Beauty Counter zijn:

Benieuwd naar de prijzen?